Tehnologia placilor ceramice

Tehnologia placilor ceramice

Un prim pas spre „industrializarea” producerii de gresie si faianta a reprezentat-o tehnlogogia presarii uscate a prafului care ulterior se introducea in cuptorul de ardere. Astfel, s-a pus baza „automatizarii” producerii gresiei si a faiantei. Daca anterior se produceau manual placile ceramice, cu aceasta tehnologie s-a putut introduce matrita cu dimesiuni precise, generand ceea ce noi stim astazi clasificarea pe categorii de calitate a placilor de gresie si faianta: calitatea I, II, III. Acest standard se refera la abaterile dimesionale maxime pe care le poate avea o placa de faianta/gresie intr-un lot/pachet. Si atunci, ne dorim numai calitatea I.

Published in: on 01/03/2010 at 22:16  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://materialedeconstructie.wordpress.com/2010/03/01/tehnologia-placilor-ceramice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Clasificarea in calitatea I, II si III este tipica fostului sistem sovietic. Adevaratii producatori de ceramica adopta o singura calitate, conform stadardului DIN EN 14411. Deoarece acest standard este destul de permisiv, producatorii de top au mers mai departe adoptand propriul standard, mult mai restrictiv, personalizand brandul si plasandu-l pe o trapta cat mai superioara. Vezi brandul Agrob Buchtal sau Jasba


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: