Tipuri de placi ceramice

Tipuri de placi ceramice

O impartire a placilor ceramice este in functie de numarul de arderi la care este supusa si rezultatul acestora. Astfel, prima categorie de placi este cea de placi neglazurate. Ele se regasesc in primele etape ale evolutiei ceramicii arse. Placile de lut umed se ard o singura data in cuptor. A doua mare categorie este cea a placilor glazurate. Dupa prima ardere sufera o a doua ardere la o temperatura mai inalta pentru a produce pe una din suprafetele placii un strat lucios, impermeabil si dur. Si ultima categorie, gresia portelanata. Placa de lut este vitrifiata in profunzime rezultand un material compact ca duritate, lucios pe ambele suprafete.

Astazi oferta de placi ceramice este foarte variata. Piata ofera atat gresie glazurata cat si portelanata. Dimensiunile placilor variaza de la stilul „mozaic” la cel al placilor de mari dimensiuni. Furnizorii Europeni tind sa devina cei din Spania sau Italia. Producatorii autohtoni s-au adaptat cu success noilor cerinte ale pietii si fac fata cu brio clientilor exigenti care sunt in mare verva pentru a-si amenaja baia si bucataria cu gresie si faianta.

Published in: on 01/03/2010 at 22:18  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://materialedeconstructie.wordpress.com/2010/03/01/tipuri-de-placi-ceramice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: