Blocuri de sticlă cu goluri sudate

În timpul prezent o răspîndire mai largă au obţinut blocurile sudate cu goluri.

Blocurile sudate reprezintă articole, primite prin presare a două blocuri asemenea şi sudarea lor unul cu altul pînă la formarea unei camere ermetice cu o mică depresurizare, carer se atinge în rezultatul încălzirii muchiilor semiblocurilor pînă la îmuierea şi sudarea lor ermetică la temperatura înaltă. Presiunea permanentă în camere 27 – 33 kPa. Datorită camerei vacumate blocurile de sticlă sudate capătă proprietăţi termoizolante înalte, se exclude formarea condensatului la temperatura joasă.

Formele de bază a blocurilor sunt cea pătrată şi dreptunghiulare care permit de a le aşeza în îngrădiri. Aşezarea simplă ses obţine prin folosirea blocurile de sticlă pătrate de aceeaşi mărime. Blocurile de sticlă se pot folosi de sinestătător sau cu cele pătrate. La aşezarea din diferite blocuri trebuie să se ţină cont ca dimensiunile lor să corespundă unui anumit modul. Cea mai bună combinare a blocurilor de sticlă se atinge la îmbinarea blocurilor dreptunghiulare de dimensiunea 294×194 mm şi pătrate cu dimensiunile 194×194 mm.

În afară de blocuri pătrate şi dreptunghiulare se produc de asemenea blocuri sudate de formă triunghiulară şi hexagonală. Pentru umplerea cu ele a golurilor pentru pătrunderea luminii sunt necesare elemente suplimentare de formă triunghiulară.

Grosimea pereţilor frontali cu striere trebuie să constitue nu mai puţin de 8mm după adîncitura între strieri, iar a blocurilor cu pereţii frontali netezi – 9±0,5mm.

Blocurile de sticlă ce au pereţii frontali netezi cu tencuire, nnu are nevoie de rosturi din ciment, ceea ce măreşte permeabilitatea la lumină a îngrădirii.

Published in: on 27/08/2010 at 13:01  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://materialedeconstructie.wordpress.com/2010/08/27/blocuri-de-sticla-cu-goluri-sudate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: