ADAOSURI ŞI ADITIVI ÎN BETOANE

Aditivii sunt substanţe chimice care introduse în compoziţia betoanelor, asigură unele proprietăţi acestora, fie în stare proaspătă sau întărită, fie în ambele stări.

De regulă, aditivii nu depăşesc un dozaj de 5% din masa cimentului stabilit în reţeta betonului şi pot fi fabricaţi în stare solidă (pulberi) sau lichidă.

În general, aditivii au o funcţie principală (ce conferă efectul urmărit în compoziţia betonului), însă în unele cazuri se pot manifesta şi cu unele funcţii secundare. Pot exista şi aditivi cu două funcţii importante (micşti).

Adaosurile sunt reprezentate de substanţele care adăugate la prepararea betonului, conduc la modificarea unor proprietăţi ale betonului proaspăt şi întărit.

Este acceptată realitatea că este dificil să se proiecteze compoziţii de beton alcătuite numai din ciment, agregate şi apă, capabile să satisfacă exigenţele tehnico-economice ale betoanelor, de aceea folosirea diferitelor adaosuri sub un control tehnic riguros, a devenit o practică curentă.

Generic, prin denumirea lor, adaosurile pentru prepararea betoanelor includ diverse grupe de subproduse industriale, produse preparate special în acest scop şi unele tipuri de fibre naturale , minerale şi organice.

Pentru mai multa informatie dati click aici adaosuri.aditivi.doc

The URI to TrackBack this entry is: https://materialedeconstructie.wordpress.com/2011/03/26/adaosuri-si-aditivi-in-betoane/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: