Mortar decorativ

Mortar decorativ

In construciile civile si chiar in constructiile industrial, pe linga mortarele de zidarie si tencueli ale peretilor, se utilizeaza foarte des la peretii exterior de fatada un mortar decorativ, cu scop de protectie si estetica.

Lucrarea de fatada se refera la un mortar decorativ utilizat pentru finisajele exterioare ale suprafetelor suport din beton sau a unor panouri prefabricate.

In prezent se cunosc urmatoarele mortare decorative:

1)      Mortare decorativ pentru finisare exteroara a unor suprafete din beton constituite din ciment, praf de piatra albe aracet, var si apa.

2)      Compozitii pentru amorsarea stratului suport format din aracet si granule din marmura alba de 1-3 mm diametru, divers colorata sau praf de piatra alba, colorata cu pigmenti uzuali si apa.

Aceste compozitii prezinta dezavantajul unei slabe rezistente la agentii atmosferici, precum si al unei aderente mici la stratul suport.

Scopul prezentei lucrari este realizarea unui nou mortar decorativ cu rezistente fizico-mecanice mari si cu o aderenta buna pe suport pe care se aplica prin stabilirea asocierii optime a componentelor compozitiei.

Noul mortar inlatura dezavantajele mentionate mai sus prin aceea ca este constituit din granule de piatra alba sau marmura alba cu diametre de maximum 3 mm, silicat de sodiu si bixid de siliciu.

Published in: on 26/02/2010 at 00:17  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://materialedeconstructie.wordpress.com/2010/02/26/mortar-decorativ/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu